Beste elektrische deken

De beste elektrische deken uitkiezen kan een hele opgave zijn. Door de diverse functionaliteiten van elektrische dekens, de variaties in maten en materiaal en de verschillende soorten dekens zie je al snel de bomen door het bos niet meer.

Waar moet jij op letten bij het kiezen van de beste elektrische deken voor in jouw huishouden? 

Beste Elektrische Deken
 • Waarom wil ik een elektrische deken aanschaffen? 
 • Is een elektrische deken veilig? 
 • Wat kan een elektrische deken allemaal? 

Als je bovenstaande vragen beantwoord dan ben je al een heel eind op weg als het gaat om het vinden van de beste elektrische deken voor in jouw huis. Wij zullen je keuze makkelijker maken door alle functionaliteiten, soorten, modellen en stoffen nog een keer op een rij te zetten.


Wil je weten wat de beste Elektrische Dekens zijn?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor Elektrische Deken bij jou past!


Elektrische deken kopen – de voordelen

Waarom wil ik een elektrische deken kopen is de eerste vraag die je jezelf moet stellen bij het zoeken naar een goede elektrische deken. Een groot voordeel van een elektrische deken is dat de deken je warmte kan geven op de momenten dat jij dat nodig hebt. Een warmtedeken helpt ook bij het stimuleren van de bloedcirculatie in gespannen spieren en hij kan zelfs je neusverkoudheid verminderen. 

Wil je de deken gebruiken als onderdeken, bovendeken of omslagdeken? Wij zetten de verschillen voor je op een rij. 

Onderdeken 

 • Geschikt om op te slapen
 • Geschikt om je bed mee voor te verwarmen 
 • Beschikbaar in éénpersoons en tweepersoons maten
 • Laat je op je bed liggen

Bovendeken 

 • Geschikt om onder te slapen 
 • Eenvoudig af te halen en te gebruiken in het hele huis
 • Beschikbaar in éénpersoons en tweepersoons maten
 • Diversiteit in gebruik van stoffen (Teddy, Fleece etc.) 

Omslagdeken

 • Geschikt om over je schouders te slaan 
 • Bied extra comfort tijdens avondjes bankhangen
 • Eenvoudig mee te nemen door handig formaat
 • In sommige gevallen elektrisch te gebruiken terwijl je onderweg bent

De beste elektrische deken kiezen – hoe doe ik dat? 

Elektrische dekens worden gemaakt in allerlei soorten, maten en materialen. Je hebt kunnen lezen dat de meest voorkomende maten een éénpersoons of tweepersoons deken omvatten. Deze maten zijn gemiddeld 150 cm bij 70 – 90 cm (eenpersoons deken) en 160 cm bij 150 cm (tweepersoonsdeken). Je kunt ook kiezen voor een XL variant met een gemiddelde afmeting van 200 cm bij 150 cm. Door de verschillende maten is er altijd een elektrische deken te vinden die ook op jouw bed past. 

Een elektrische deken heeft een gemiddeld gewicht van 2 – 4 kilo en is voorzien van uitneembare bedieningspanelen. Zonder uitneembare bedieningspanelen kan de deken niet gewassen worden en om ervoor te zorgen dat je nieuwe deken zo lang mogelijk mooi en schoon blijft is het erg belangrijk dat je de deken kunt uitwassen. Er bestaan tegenwoordig zelfs dekens die je kunt uitwassen in de wasmachine! 

De meest elektrische dekens die je online kunt bestellen zijn leverbaar binnen 1 – 3 werkdagen. In sommige gevallen heb je je nieuwe elektrische deken de volgende dag in huis als je voor een bepaald tijdstip besteld! Afhankelijk van de webshop die je bezoekt betaal wel of geen verzendkosten voor de bezorging van jouw elektrische deken. 


Wil je weten wat de beste Elektrische Dekens zijn?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor Elektrische Deken bij jou past!


Functies van een elektrische deken 

Een elektrische deken kan tegenwoordig flink wat functies hebben. Hierdoor kun je de deken zo instellen dat het gebruik precies is afgestemd op jouw behoeftes. Je leest hieronder de functies die een warmtedeken allemaal kan hebben. 

Elektrische deken met temperatuurbeveiliging

De temperatuurbeveiliging van je elektrische deken is het belangrijkste onderdeel als het om veiligheid gaat. Met deze functie zorgt de deken ervoor dat hij niet warmer word dan de temperatuur die jij hebt ingesteld. 

Elektrische deken: automatisch uit

De automatische uitschakeling begint te werken op het moment dat de temperatuur die je hebt ingesteld is bereikt. Sommige modellen bieden een timer voor de automatische uitschakeling. Als je de deken gebruikt om in slaap te vallen kun je instellen wanneer je de deken wilt uitschakelen zodat hij niet de hele nacht door blijft verwarmen. 

Fast Heat

Als je een elektrische deken gebruikt om je bed op te warmen dan is een deken met Fast Heat functie misschien wel wat voor jou. Door deze functie kan de elektrische deken snel opwarmen zodat jij snel in een lekker voorverwarmd bed kunt stappen. 

Beste elektrische deken kopen

Voetverwarming voor extra koude tenen

Zijn je voeten altijd koud en ben je op zoek naar een deken waarmee je de voetenwarmte apart kunt instellen? Sommige elektrische dekens bieden de mogelijkheid om het voetengedeelte van de deken apart op te warmen. Vaak is deze functie gecombineerd met de mogelijkheid om verwarmingszones te bedienen.

Wasmachinebestendig 

Als je de elektrische deken regelmatig gebruikt dan is het wel zo prettig om de deken goed schoon te houden. Kies voor een deken die wasmachinebestendig is zodat je de deken eenvoudig kunt reinigen. Van een wasbare elektrische deken kun je nog jaren profiteren! 

Materiaal

Tot slot kun je kiezen uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn polyester, katoen en teddy. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Polyester is erg duurzaam, vochtbestendig en heeft een licht gewicht, maar deze stof voelt stugger aan en ademt minder. Een deken van polyester heeft een gemiddeld gewicht van 2 kilo. 

Katoen neemt een grote hoeveelheid lichaamsvocht op, ademt goed en is sterk, maar deze stof koelt sneller af en is schimmelgevoelig. Een deken van katoen heeft een gemiddeld gewicht van 2 tot 3 kilo. Teddy is een zeer zachte stof en voelt daardoor lekker aan. Teddy houd warmte en vocht goed vast en dat laatste zorgt ervoor dat deze stof langer de tijd nodig heeft om op te drogen na het wassen. Een deken van teddy heeft een gemiddeld gewicht van 3 tot 4 kilo. De deken word zwaarder als hij nat is.


Elektrische dekens kopen – onze aanbevelingen

Nu je weet wat een elektrische deken allemaal kan, welke maten er bestaan en van welke stoffen de dekens zijn gemaakt, kun jij een weloverwogen keuze maken bij de aankoop van jouw nieuwe elektrische deken.

Top 3 luxe elektrische dekens – best beoordeeld  


Top 3 budget elektrische dekens – best beoordeeld 


Top 3 grote elektrische dekens – Grote bedden of Boxsprings


Veelgestelde vragen

Wat voor soorten elektrische dekens zijn er?

Er is keuze uit onderdekens, bovendekens en omslagdekens. Wat de voordelen zijn van deze verschillende soorten kan je hier lezen [De voordelen]

Als ik geen deken van polyester wil kopen, wat is dan mijn beste alternatief?

Wanneer je geen polyester wil, bijvoorbeeld omdat het wat stug is, ligt het aan je eigen wensen of je liever katoen of teddy stof wil hebben. Als je graag een zwaardere deken wil is teddy een goede optie. Beide katoen en teddy zijn wat moeilijker met onderhoud dan polyester. [Materiaal]