Elektrische deken met timer kopen

Voor iedereen die wat extra comfort en warmte nodig heeft op koude dagen bestaat er een elektrische deken die precies doet waar jij om vraagt. Als je de elektrische deken wilt gebruiken om je warm te houden tijdens het slapen, dan is het handig om te zoeken naar een elektrische deken met instelbare timer.

De timer zorgt ervoor dat je nachtrust niet word verstoord door de deken uit te zetten op het moment dat je in slaap valt. 

Elektrische deken met Timer
  • Een elektrische deken met tijdklok bewaakt je nachtrust
  • Val ontspannen in slaap en sta opgeladen op 
  • Diverse materialen en maten om uit te kiezen 

Wil je weten wat de beste Elektrische Dekens met Timers zijn?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor Elektrische Deken met een timer bij jou past!


Wat zijn de voordelen van een elektrische deken met timer? 

Na een lange en stressvolle dag is het niet ongewoon dat de spieren in je schouders, nek en rug op hoogspanning staan. In combinatie met een koud en vochtig bed kan zo’n slechte dag nog vervelender worden. Een elektrische deken met timer zorgt ervoor dat je niet alleen in een lekker warm bed kunt stappen, maar hij helpt ook bij het ontspannen van je spieren. 

Door de warmte van de deken ontspannen je spieren sneller en kun je met een beetje hulp beter ontspannen om lekker in slaap te vallen. Door de warmte word de bloedcirculatie in je spieren gestimuleerd zodat je spieren sneller ontspannen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je na een aantal uur nachtrust wakker schrikt omdat het zweet op je voorhoofd staat. Om deze reden zijn de meeste elektrische dekens uitgerust met een timer. Je stelt de timer in en nadat de timer afloopt zet de deken zichzelf uit. 

Vanaf het moment dat de deken uit word gezet zal de deken geleidelijk afkoelen zodat je lichaam ook geleidelijk af kan koelen. Tijdens het slapen warmt je lichaam zichzelf op en het is niet de bedoeling dat je lichaam de warmte niet meer aan kan waardoor je ongemak ervaart. De timer voorkomt dit probleem. Sta op met onstpannen spieren, een uitgerust lichaam en goed hoop voor een nieuwe dag.


Is een elektrische deken gevaarlijk? 

De meest voorkomende vraag als het gaat om elektrische dekens: is een elektrische deken gevaarlijk?  Je hebt kunnen lezen dat een elektrische deken de bloedcirculatie in je spieren bevorderd en dat je sneller ontspant met behulpt van een elektrische deken. Maar wat zijn de nadelen van het gebruiken van een elektrische deken? 

Het grootste nadeel aan het veelvuldig gebruik van een elektrische deken is dat je lichaam na verloop van tijd gaat wennen aan het feit dat de deken je matras opwarmt. Je lichaamstemperatuur word hoger door de warmte van de deken en als je elke nacht met een elektrische deken slaapt dan zal je lichaam op een gegeven moment gaan “vergeten” om je op te warmen. Je lichaam word als het ware lui. 

Elektrische deken met timer koper

Om ervoor te zorgen dat je lichaam niet lui word kun je ervoor kiezen om je matras voor te verwarmen met een elektrische deken. Je slaapt dan niet met een brandende deken waardoor de temperatuur geregeld blijft. Je kunt er ook voor kiezen om de timer op de elektrische deken te gebruiken zodat de deken niet de hele nacht blijft verwarmen. 

De meeste elektrische dekens zijn uitgerust met overhittingsbeveiliging en zijn voorzien van een hittebestendige coating zodat de kans op brand en schokken minimaal blijft. Toch is het verstandig om je elektrische deken goed te controleren voordat je de deken aan zet. Zoek naar slijtageplekken in de buurt van de elektrische draden in de deken.

Als je schade ontdekt, zet de deken dan uit voorzorg niet meer aan. Als de bedrading open ligt, dan is de beschermlaag ook weg en word de kans op brand en schokken ineens vele malen groter. 


Welke maten elektrische dekens bestaan er? 

Een elektrische deken met timer vind je in verschillende maten. Je kunt kiezen uit een éénpersoons en tweepersoons deken. Beide varianten hebben functies die je keuze makkelijker maken. 

Éénpersoons elektrische deken

Als je in een éénpersoons bed slaapt dan is het verstandig om ook voor een elektrische eenpersoonsdeken met timer te kiezen. De elektrische deken heeft een gemiddelde maat van 150 cm bij 70 – 90 cm. Het gedeelte onder je kussen mag niet verwarmd worden, dus het is de bedoeling dat je de deken niet onder je kussen plaatst. 

Tweepersoons elektrische deken

Heb je een tweepersoons bed en deel je deze met je partner? Dan is het uitzoeken van een elektrische deken soms een flinke uitdaging. Je kunt ervoor kiezen om twee éénpersoons dekens te kopen zodat je beide dekens apart kunt bedienen. Het is in de meeste gevallen echter goedkoper om te kijken naar een tweepersoonsdeken met aparte verwarmingszones. Door deze fijne functie kun je beide kanten van de deken apart van elkaar verwarmen. De gemiddelde afmeting van een elektrische deken 2 persoons is 160 cm bij 150 cm. 


Wil je weten wat de beste Elektrische Dekens met Timers zijn?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor Elektrische Deken met een timer bij jou past!


Elektrische deken – welke materialen bestaan er? 

Elektrische dekens komen in allerlei soorten, maten en materialen zodat er ook een geschikte elektrische deken voor jou te vinden is. Van super zachte elektrische bovendekens tot bijna onzichtbare elektrische onderdekens met hun eigen plus en minpunten. Lees snel verder om meer te leren over de meest voorkomende materialen waar elektrische dekens van worden gemaakt. 

Polyester is erg duurzaam, vochtbestendig en heeft een licht gewicht, maar deze stof voelt stugger aan en ademt minder. Een deken van polyester heeft een gemiddeld gewicht van 2 kilo. 

Katoen neemt een grote hoeveelheid lichaamsvocht op, ademt goed en is sterk, maar deze stof koelt sneller af en is schimmelgevoelig. Een deken van katoen heeft een gemiddeld gewicht van 2 tot 3 kilo.

Teddy is een zeer zachte stof en voelt daardoor lekker aan. Teddy houd warmte en vocht goed vast en dat laatste zorgt ervoor dat deze stof langer de tijd nodig heeft om op te drogen na het wassen. Een deken van teddy heeft een gemiddeld gewicht van 3 tot 4 kilo. De deken word zwaarder als hij nat is. 

Een elektrische deken is tussen de 2 en 4 kilo zwaar en word bij de meeste webshops binnen 24 uur tot 3 werkdagen geleverd. Afhankelijk van waar je besteld betaal je wel of geen verzendkosten voor de bezorging van je nieuwe deken. 


Elektrische deken met timers kopen

Als je op zoek bent naar de perfecte elektrische deken voor jou, dan is het goed om na te gaan waar je de deken voor wilt gebruiken. Ga je de elektrische deken onder je laken leggen en ben je dus op zoek naar een elektrische onderdeken. Wil je liever een omslagdeken of elektrische bovendeken die je om je heen kunt slaan op elk gewenst moment. Slaap je alleen of samen met je partner en hoe vaak ga je de deken gebruiken? Beantwoord deze vragen en kies de perfecte deken voor jouw situatie.

Als je een koukleum bent die de elektrische deken door het hele huis sleept dan raden wij je aan om te kijken naar een elektrische deken die wasbaar is. De meeste elektrische dekens hebben uitneembare bedieningspanelen zodat de deken eenvoudig kan worden gereinigd. Sommige elektrische dekens kun je zelfs op 40 graden in de wasmachine uitwassen! 

Kies voor een uitwasbare elektrische deken met timer zodat je nog jaren lang van je nieuwe deken kunt genieten. Heb je genoeg gelezen en wil je nú je nieuwe elektrische deken met timer bemachtigen? Je vind hier onze top 3 dekens in de categorieën luxe dekens, budget dekens en de best beoordeelde dekens.

Top 3 luxe elektrische dekens met timer 


Top 3 budget elektrische dekens met timer 


Top 3 best beoordeelde elektrische dekens met timer


Veelgestelde vragen