Elektrische deken met voetverwarming

Ben jij het type dat altijd met koude voeten rondloopt? Zelfs als je sokken en pantoffels aan hebt? Dan is een elektrische deken met voetverwarming misschien wel de perfecte oplossing voor jouw probleem. Met een elektrische deken met aparte voetverwarming kun je het voetengedeelte afzonderlijk opwarmen. Hierdoor hoef je niet onder een geheel verwarmde deken te zitten of liggen als je dat niet wilt. 

Elektrische deken met voetverwarming
  • Aparte voetverwarming voor extra koude voeten 
  • Een elektrische deken met voetverwarming geeft extra comfort en een veilig gevoel  
  • Aparte verwarmingszones voor optimaal comfort 

Wil je een Elektrische Deken met Voetverwarming kopen?

Er zijn verschillende elektrische dekens met voetverwarming welke we onder de loep hebben genomen.


De voordelen van een elektrische deken met voetverwarming 

Een elektrische deken met voetverwarming doet precies wat hij zegt dat hij doet. Je kunt de gehele elektrische deken als verwarmelement gebruiken, maar het is ook mogelijk om alleen het voetengedeelte op te warmen. 

Voor mensen die altijd met koude tenen rondlopen is dit de ideale deken voor bijvoorbeeld een avondje bankhangen. Dekens met een aparte voetverwarming hebben verschillende verwarmingszones die apart van elkaar te bedienen zijn. Een ware uitkomst voor mensen die niet genoeg hebben aan sokken en pantoffels. 


De nadelen van een elektrische deken met voetverwarming 

Elektrische dekens met aparte voetverwarming hebben weinig nadelen. De meeste dekens met deze functie zijn uitgebreid met meer technische snufjes die de deken nóg fijner maken. Toch is het niet altijd even handig om een hele deken door het huis te slepen. 

Om ervoor te zorgen dat je voeten toch warm blijven zonder dat je de hele deken hoeft mee te nemen, hebben merken als bijvoorbeeld Medisana een oplossing bedacht. Lees hier snel meer over in ons artikel: “Medisana elektrische deken kopen”.  


Elektrische dekens met voetverwarming – welke maten bestaan er? 

Elektrische dekens met voetverwarming worden geleverd in allerlei soorten, maten en materialen. Zo kun je kiezen voor een éénpersoonsdeken, een tweepersoonsdeken of gooi het over een hele andere boeg en ga voor elektrische voetenwarmers. 

De afmeting van een gemiddelde eenpersoonsdeken is 150 cm bij 70 – 90 cm. Een gemiddeld tweepersoonsdeken is 160 cm bij 150 cm groot. Heb je een groot bed of vind je het fijn om onder een grote deken te liggen, dan kun je kijken naar een XXL elektrische deken. XXL dekens zijn tussen de 160 cm tot 200 cm lang en ongeveer 150 cm breed. 


Wil je een Elektrische Deken met Voetverwarming kopen?

Er zijn verschillende elektrische dekens met voetverwarming welke we onder de loep hebben genomen.


Elektrische deken met voetverwarming – welke materialen bestaan er?

Tot slot is het goed om te bepalen welk materiaal het beste bij jouw situatie past. Kies je voor een zachte deken of vind je het fijner om onder een zware deken te liggen. Je leest hier meer over de meest populaire materialen die gebruikt worden bij het maken van jouw nieuwe elektrische deken. 

Materiaal

Polyester is erg duurzaam, vochtbestendig en heeft een licht gewicht, maar deze stof voelt stugger aan en ademt minder. Een deken van polyester heeft een gemiddeld gewicht van 2 kilo. 

Katoen neemt een grote hoeveelheid lichaamsvocht op, ademt goed en is sterk, maar deze stof koelt sneller af en is schimmelgevoelig. Een deken van katoen heeft een gemiddeld gewicht van 2 tot 3 kilo.

Teddy is een zeer zachte stof en voelt daardoor lekker aan. Teddy houd warmte en vocht goed vast en dat laatste zorgt ervoor dat deze stof langer de tijd nodig heeft om op te drogen na het wassen. Een deken van teddy heeft een gemiddeld gewicht van 3 tot 4 kilo. De deken word zwaarder als hij nat is. 

Een elektrische deken is tussen de 2 en 4 kilo zwaar en word bij de meeste webshops binnen 24 uur tot 3 werkdagen geleverd. Afhankelijk van waar je besteld betaal je wel of geen verzendkosten voor de bezorging van je nieuwe deken. 


Hoe makkelijk bedien ik een elektrische deken met voetverwarming

De meeste bedieningspanelen zijn zeer gebruiksvriendelijk en duidelijk. Over het algemeen heeft het bedieningspaneel beperkte knoppen met een duidelijke omschrijving. Zo kun je met het bedieningspaneel bijvoorbeeld de temperatuur regelen, een timer instellen en de afzonderlijke verwarmingszones bedienen. 

Een elektrische deken word compleet met bedieningspaneel geleverd. De bedieningselementen zijn uitneembaar zodat de dekens ook uitgewassen kunnen worden. Door het simpele design van de bedieningspanelen weten wij zeker dat ook jij met het bedieningspaneel om kunt gaan. De meeste elektrische dekens zijn voorzien van een scherm zodat je de temperatuur en andere informatie kunt aflezen. 


Elektrische deken met voetverwarming kopen

Op welke momenten wil je de deken gebruiken? Welk formaat heb je nodig en welke functies moet een elektrische deken hebben zodat jij 100% tevreden bent met je aankoop? Van elektrische dekens met aparte voetverwarming tot dekens met een automatische uit functie en timer. Er bestaat altijd een geschikte elektrische deken voor in jouw huishouden. 

Beantwoord bij het kiezen van jouw nieuwe elektrische deken de bovenstaande vragen om tot de juiste aankoop over te gaan. De meeste elektrische dekens komen met een ruime garantietermijn zodat jij altijd verzekerd bent van een elektrische deken van topkwaliteit.
Heb je genoeg gelezen en ben je klaar om je keuze te maken? Om het nóg makkelijker te maken om je nieuwe deken aan te kopen vind je onderaan deze pagina de top 3 elektrische dekens met voetverwarming in de categorieën luxe dekens, budget dekens en best beoordeelde dekens. 


Top 3 luxe elektrische dekens met voetverwarming 

Top 3 budget dekens met voetverwarming 

Top 2 best beoordeelde elektrische dekens met voetverwarming 


Veelgestelde vragen