Elektrische onderdeken kopen

Je kent het wel. Je stapt net onder de douche vandaan na een lange werkdag. Het word eerder donker en de temperatuur word steeds lager. De winter komt eraan en het enige waar je naar verlangt is een warm bed na een stressvolle dag. 

Elektrische onderdeken
  • een elektrische onderdeken helpt bij de bloedcirculatie in vermoeide spieren 
  • verwarm je bed voor na een lange, koude winterdag 
  • gun jezelf ontspanning en uitgeruste spieren na je nachtrust

Weet je al wat een elektrisch onderdeken is en je wilt vergelijken?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor onderdeken bij jou past!

De voordelen van een elektrische onderdeken 

Bij het kiezen van een elektrische onderdeken is het belangrijk om te bepalen waar je de deken voor wilt gebruiken. Ben je van plan om je bed voor te verwarmen met een elektrische deken of slaap je liever op een warmtedeken. Als je ervoor kiest om op een warmtedeken te slapen dan is het goed om te kijken naar functies als een timer of een automatisch uit functie. Lees snel verder om hier meer over te lezen. 

De meeste elektrische onderdekens zijn voorzien van een timer. De timer kun je instellen op tijd. Laat je de deken 1, 2 of misschien wel 10 uur lang branden op een bepaalde temperatuur of wil je de deken opwarmen tot een bepaalde temperatuur waarna hij zichzelf uitschakelt. 

Beide opties zijn prima. Het is niet de bedoeling dat je na een aantal uur slaap zwetend wakker schrikt. Wij raden je daarom aan om de temperatuur niet te hoog op te laten lopen als je besluit de deken de hele nacht aan te laten staan. Dit regel je met de temperatuurregelaar en timer. 

Sommige dekens bieden de mogelijkheid om zichzelf uit te schakelen nadat een bepaalde temperatuur is bereikt. Je stelt de gewenste temperatuur in via het bedieningspaneel en de deken zet zichzelf uit op het moment dat de gewenste temperatuur is bereikt. Hierna zal de deken geleidelijk afkoelen wat ervoor zorgt dat je lichaam ook geleidelijk afkoelt tot de perfecte lichaamstemperatuur tijdens het slapen. Hierdoor kun je lekker doorslapen en word je niet wakker omdat de temperatuur van je matras te hoog is geworden. 


De nadelen van een elektrische onderdeken 

Het grootste nadeel van een elektrische onderdeken is dat je het risico loopt dat je lichaam lui word door het gebruik van de deken. Als je elke nacht een warmtedeken gebruikt dan went je lichaam eraan zich niet meer op te warmen omdat je opgewarmt word door je elektrische deken. 

Je kunt voorkomen dat je lichaam lui word door je matras voor te verwarmen of de automatisch uit functie van de deken te gebruiken. Door je matras voor te verwarmen voelt het matras warm aan bij het in bed stappen, maar je matras zal vanzelf doorverwarmen door je lichaamstemperatuur. Dit gebeurd ook als je geen elektrische deken gebruikt tijdens het slapen. 

Elektrische-deken-kopen
Een elektrische deken kan je lichaam lui maken.

Welke elektrische onderdekens bestaan er? 

Elektrische onderdekens bestaan in twee verschillende maten. Een eenpersoons onderdeken en een tweepersoons onderdeken. De tweepersoons onderdekens worden in sommige gevallen ook als XXL variant geleverd waardoor je het grootste gedeelte van je bed in één keer kunt opwarmen. 

Maten

Een éénpersoons elektrische onderdeken word vaak geleverd in de maat 150 cm bij 70 – 90 cm. Het gedeelte onder je kussen mag niet verwarmd worden dus je legt de onderdeken op het gedeelte waar je lichaam op bed ligt. Een onderdeken plaats je rechtstreeks op je matras en onder je onderlaken. Je kunt de elektrische onderdeken gerust op je matras laten liggen zodat je niet elke dag aan het ruzieën bent met je onderdeken afhalen en weer terugplaatsen als je gaat slapen. 

De tweepersoons onderdekens hebben een gemiddelde afmeting van 160 cm bij 150 cm. De onderdeken is duidelijk kleiner dan je matras zodat de randen en het gedeelte waar je hoofd ligt niet worden verwarmd. Als je er voorkeur aan geeft om wel je hele bed te verwarmen dan kun je kiezen voor een XXL variant. De XXL elektrische onderdekens hebben gemiddeld een afmeting van 160 cm tot 200 cm breed en 150 cm tot 160 cm breed. 

Weet je al wat een elektrisch onderdeken is en je wilt vergelijken?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor onderdeken bij jou past!

Materialen

Tot slot kun je kiezen uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn polyester, katoen en teddy. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Polyester is erg duurzaam, vochtbestendig en heeft een licht gewicht, maar deze stof voelt stugger aan en ademt minder. Een deken van polyester heeft een gemiddeld gewicht van 2 kilo. 

Katoen neemt een grote hoeveelheid lichaamsvocht op, ademt goed en is sterk, maar deze stof koelt sneller af en is schimmelgevoelig. Een deken van katoen heeft een gemiddeld gewicht van 2 tot 3 kilo.

Teddy is een zeer zachte stof en voelt daardoor lekker aan. Teddy houd warmte en vocht goed vast en dat laatste zorgt ervoor dat deze stof langer de tijd nodig heeft om op te drogen na het wassen. Een deken van teddy heeft een gemiddeld gewicht van 3 tot 4 kilo. De deken word zwaarder als hij nat is. 

Een elektrische deken is tussen de 2 en 4 kilo zwaar en word bij de meeste webshops binnen 24 uur tot 3 werkdagen geleverd. Afhankelijk van waar je besteld betaal je wel of geen verzendkosten voor de bezorging van je nieuwe deken. 


Hoe kies ik de perfecte elektrische onderdeken?

Om de perfecte elektrische onderdeken voor jouw situatie te kiezen moet je er over nadenken hoe jouw situatie eruit ziet. Slaap je alleen of met een partner en moet je dus letten op aparte verwarmingszones of heb je altijd koude voeten en wil je een onderdeken aanschaffen met de mogelijkheid het voetengedeelte apart te verwarmen. Alle onderdekens zijn voorzien van een beschermende coating zodat je bent beschermt tegen schokken en brandplekken. Is je elektrische onderdeken beschadigd? Zet hem dan niet meer aan om jezelf veilig te houden! 

Tot slot is het belangrijk dat je bekijkt hoe je de onderdeken kunt schoonmaken. Alle onderdekens zijn voorzien van uitneembare bedieningspanelen zodat ze uitgewassen kunnen worden. Afhankelijk van de deken die je kiest zul je de deken met de hand moeten wassen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook elektrische dekens die je op 40 graden kunt uitwassen in de wasmachine. We raden je wel aan de deken niet in de droger te drogen, maar de deken op te hangen zodat hij kan opdrogen. 

Heb je  genoeg gelezen en wil je je nieuwe elektrische onderdeken vandaag nog kopen? Bekijk dan snel onze top 3 elektrische onderdekens in de categorieën luxe dekens, budget dekens en de best beoordeelde elektrische onderdekens. 


Elektrische onderdeken kopen?

Top 3 luxe elektrische onderdekens


Top 3 budget onderdekens


Top 2 best beoordeelde elektrische onderdekens


Veelgestelde vragen