Kussens

Er zijn nogal wat soorten kussens, wat het erg lastig maakt er één te kiezen. Een factor die je keuze bepaalt is de reden die je hebt om een kussen te kopen.

Wil je een comfortabel hoofdkussen? Ben je op zoek naar een kussen voor je kindje? Wil je slapen met een kussen tussen je knieën?

Geen zorgen, wij hebben een groot aanbod aan informatieve artikelen die je op weg helpen.

Kussens

kussen zijslaper

Iedereen heeft een favoriete slaappositie, indien dit voor jou op je zij is heb jij een ander kussen nodig die je ondersteuning geeft.

Zo voorkom je dat je wakker wordt met een stijve nek, rugpijn of hoofdpijn.


Kussen tegen nekpijn

Kussen tegen nekpijn.

Zonder kussen slapen zou voor een klein groepje mensen gezondheidsvoordelen kunnen hebben. Echter in het algemeen vinden mensen het prettig hun hoofd ergens op te laten rusten omdat je in je slaap je hoofd niet meer zelf rechtop houdt. Het zakt weg als je slaapt zonder kussen en dat kan nekklachten geven.


Kussens voor alle slaaphoudingen en de vullingen

Slaaphouding en vullingen kussens

Ben je benieuwd wat jouw slaaphouding is of welk materiaal er in kussens zit?


Kussen tegen hoofdpijn

kussen hoofdpijn

Wordt je wakker met hoofdpijn? Dit zou kunnen dat het komt door je kussen.


Zwangerschapskussen

Zwangerschapskussen


Kussens en allergie

Waar moet je nog meer rekening mee houden? Als je allergisch bent moet je daar rekening mee houden. Je moet dan letten op de vulling van het kussen. Dons en veren zijn gevoelig voor stofmijt en daardoor niet zo geschikt voor mensen met allergieën.

Je kunt dan beter kiezen voor een vulling van synthetische vezels, die mogen ook in de wasmachine. Latexschuim kan ook voor allergische reacties zorgen. Kies in het geval van een allergie ook voor een dicht geweven sloop, waar geen huisstofmijt of huidschilfers doorheen kunnen. 


Kussen voor je baby of kind

Kussen voor baby en kind

Kussen tegen veel zweten

Boekweit kussen

Wellicht heb je nog andere wensen, bijvoorbeeld als je veel transpireert, dan ben je op zoek naar een verkoelend kussen. Een waterkussen kun je lekker vullen met ijskoud water.

Bijkomend voordeel is dat je zelf bepaalt hoeveel water je erin doet, zodat je in dikte kan variëren .Omdat je zo’n kussen ook helemaal leeg kan laten lopen kun je “m tevens als kampeer kussen gebruiken.

Kampeerkussens zijn ook opblaasbaar verkrijgbaar. Ze zijn zo gemaakt dat ze goed te comprimeren zijn tot een klein pakketje en ze zijn waterafstotend. Heb je een kampeerkussen dan slaap je ook comfortabel in je tent. Voor elke wens is er een geschikt kussen te vinden.

Ook een boekweit kussen kan hier bij helpen, deze is zeer luchtdoorlatend en verkoelend.


Beste geteste kussens

Als je op zoek bent naar een nieuw kussen is het fijn als je het kussen kan testen. Om je te helpen kiezen, zijn er ook, op basis van feedback verschillende ranglijsten samengesteld waarmee wij tot deze hoofdkussen top 6 van 2020 kwamen:

1

PILLOW YOU GROEN
Mline


Dit speciale kussen van Mline is ontworpen voor mensen met een smalle schouderbreedte (minder dan 48 centimeter) en die op hun zij slapen.Bekijk hier het kussen op M-Line met korting.

2

PILLOW YOU ROZE
Mline

Dit speciale kussen van Mline is ontworpen voor mensen met een smalle schouderbreedte (meer dan 55 centimeter) en die op hun zij slapen.Bekijk hier het kussen op M-line met korting.

3

Wave 360
Wave – Mline

Bijna het ideale hoofdkussen voor iedereen die ligt te woelen en elke keer een andere positie aanneemt.

Omdat je dit kussen helemaal zelf kan vormen door de verwisselbare lagen kan je dit helemaal naar jouw wens finetunen.

Bekijk hier het kussen!

4

Fit Pollow
Mline

Een iets goedkoper alternatief voor de draaier.

Dit kussen is niet volledig aanpasbaar maar is wel een goed kussen voor de rugslaper, zijslaper en buikslaper in één.

Bekijk het kussen hier!

5

OrthoMedic
Box Hoofdkussen

Dit kussen is gevuld met polyester vezels en veel mensen ervaren dat het verlichting geeft bij nekpijn.

Daarbij is het ook nog eens antiallergisch. Het is goed ventilerend en vochtregulerend. Door de ristssluiting is het mogelijk de dikte zelf nog aan te passen.

Bekijk dit kussen op Bol.com

6

Cinderella
Clasic Hoofdkussen

Een wasbaar kussen met een gemiddelde stevigheid, antiallergisch en gunstig geprijsd.

Bekijk dit kussen op Bol.com


Plaats een reactie