Ledikant kopen

Gefeliciteerd! Er is een baby op komst. Je bent nu waarschijnlijk hard bezig met de babykamer in orde maken en je staat op het punt om een ledikant te kopen. Het ledikant van je baby is misschien wel het belangrijkste meubelstuk in de babykamer. Om groot en sterk te worden heeft je baby straks veel slaap nodig en het kiezen van het juiste babybedje is dan ook erg belangrijk. Ledikanten zijn er in alle soorten, maten kleuren en designs en voor jou is het natuurlijk ook belangrijk dat de ledikant goed bij de babykamer past. 

Het kiezen van het juiste babybedje gaat echter verder dan alleen het uiterlijk van het babybedje. Welk ledikant kies je, welk ledikant matras is het beste en waar moet je het ledikant plaatsen? We zullen je hier wat tips geven voor het kopen van een ledikantje.

Ledikant kopen

Wieg of ledikant 

Als je kindje net is geboren dan wil je je kindje zo veel mogelijk in de gaten houden. Toch is het goed je af te vragen of jij, je partner en je pasgeboren baby er goed aan doen om op één kamer te slapen. Als je besluit om samen met je baby op één kamer te slapen dan kun je kijken naar een cosleeper of wieg. Een cosleeper is een wieg met een schuiffunctie die aansluit op je eigen bed. Hierdoor kan je baby naast je slapen, maar dan wel in zijn of haar eigen bedje. Als je op zoek bent naar een goede cosleeper, kijk dan eens naar de Sebra ledikant

Co Sleeper kopen
Een Co-Sleeper is erg handig om samen met je baby op één kamer te slapen.
Bekijk hier de Co-Sleeper.

Wiegjes zijn er, net als ledikantjes, in alle soorten, maten en kleuren. De grootste verschillen tussen een wieg en een ledikant zijn het gewicht, de ruimte die ze in beslag nemen en de mogelijkheid om de lattenbodem te verlagen. 

Een wieg is een stuk lichter dan een ledikant en neemt minder ruimte in beslag. Een wieg staat vaak op 4 smalle poten of heeft het uiterlijk van een smalle ledikant. Hierdoor kun je de wieg makkelijker in de slaapkamer plaatsen. Het grootste verschil tussen een wieg en een ledikant is toch wel de meegroei mogelijkheid van een ledikant. Hoe groter je baby word, hoe lager je de lattenbodem kunt plaatsen. Hierdoor loop je minder risico dat je kindje uit zijn of haar bedje klimt. Bij een wieg is dit niet mogelijk omdat de lattenbodem vast zit aan het onderstel van de wieg. 

Wieg kopen
Een wieg is perfect geschikt voor een pasgeboren baby.

Welk formaat ledikant kies je 

Bij het bepalen van het formaat van je ledikant moet je weten hoe je de maat van een ledikant leest. Zoek je bijvoorbeeld naar een ledikant op Bol.com dan lees je de maten als breedte x hoogte x diepte waarbij de diepte word gemeten zonder de voetjes. Als je naar de Kiddy Babyledikant van Beddenreus kijkt dan worden de maten uitgelegd. Je ziet de breedte van het ledikant, de instaphoogte waarbij de zijkant word gemeten vanaf de grond, de lengte van het ledikant en de hoogte van het hoofdbord. Andere maataanduidingen spreken voor zich zoals LxBxH waarbij de lengte, breedte en hoogte worden aangegeven. 

Je kan een ledikant met spijlen kopen
Een ledikant is voor een wat groter kindje heel goed geschikt.

Nu je weet hoe je de maten van een meegroei ledikant moet lezen kun je bepalen welke maat het beste in jouw babykamer past. Afhankelijk van de grootte van de babykamer kun je kiezen voor een ledikant met alle eigenschappen van een goed babybed, een combi ledikant of misschien wel een schommel ledikant waarmee je je baby in slaap kunt wiegen. 

Tip: Ga voor een hoge instap bij verminderde kracht in armen en benen 


Verschillende soorten ledikanten

Een meegroei ledikant heeft een aantal basiseigenschappen. Er is een in hoogte verstelbare lattenbodem aanwezig, er word een frame geleverd en in sommige gevallen een hoofdbord. Basis meegroei ledikantjes zijn verkrijgbaar in allerlei designs en materialen. Van een houten ledikant tot een gelakt zwart ledikant gemaakt van MDF. Voor elk interieur is er een veilig en mooi ledikant te vinden. De basismaat voor een ledikant is 60 x 120 cm en past hiermee in bijna elke babykamer. 

Let op: de meeste ledikantjes worden zonder matras geleverd. 

Ledikant met opzet functie

Met een pasgeboren baby wil je je leven zo eenvoudig mogelijk maken. Om deze reden bestaan er ook combi ledikanten. Dit zijn ledikanten waarbij de commode naast het ledikant geplaatst kan worden. Je kunt ook kiezen voor een design waarbij het babybedje vast zit aan de commode. Hierdoor kun je je kindje snel vanaf de commode weer in zijn of haar bedje leggen, of andersom. 

Tip: de Kiddy Babyledikant is aan te vullen met een commode met opzet! 

Ledikant met opzet en compleet bed.
Een complete ledikant met opzet functie welke je als je kindje ouder wordt kan veranderen naar een bed.
Je kan of hier op de foto klikken om naar het product te gaan.

Ledikant met schommelfunctie

Een ledikant met schommelfunctie kan voor sommige baby’s het ideale hulpmiddel zijn om snel in slaap te vallen. Valt jouw kindje pas in slaap als je de kinderwagen heen en weer schommelt? Dan is een schommel ledikant het babybedje voor jou! De naam zegt het al. Met dit ledikant kun je het bedje heen en weer schommelen. Extra bonus, de meeste schommel ledikantjes kunnen ook gewoon met je kindje meegroeien.


Je ledikant online kopen – waar kan ik het beste een ledikant kopen? 

Als je het aan ons vraagt dan raden we je sterk aan om je ledikant online te bestellen. Een ledikant heeft al snel een gewicht van 20 tot 30 kilo en je kunt je voorstellen dat je nieuwe babybedje dan ook geleverd word in meerdere dozen. Als je online besteld word je ledikant bij je thuis bezorgd.

Bij Bol.com is de levertijd bij de meeste ledikanten 1 – 2 weken en je betaald in de meeste gevallen geen verzendkosten. Bij Beddenreus ligt de gemiddelde levertijd op 2 – 5 weken en er worden verzendkosten voor je pakket gerekend. De man, of vrouw, des huizes moet het pakket na ontvangst alleen nog in elkaar zetten.

Het in elkaar zetten van een ledikant word je over het algemeen vrij makkelijk gemaakt. De ledikantjes komen met een makkelijk te volgen handleiding waarmee je het ledikantje eenvoudig in elkaar zet. Bij het bestellen van je ledikant is het belangrijk om een ledikant matras bij te bestellen. De meeste ledikanten worden namelijk zonder matras geleverd.

Waar moet een ledikant matras aan voldoen? 

De maat van een ledikant matras is over het algemeen 120 cm lang, 60 cm breed en 10 cm dik. Je hebt dus de maat 120x60x10 nodig. Het is verstandig een matras te kiezen met antiallergische eigenschappen. Kleed het matrasje aan met een matrasbeschermer, een lakentje en een slaapzak.

Het is slim om een reserve matrasje te hebben voor als je kindje ergens gaat logeren. Een goed reservematras is het Kees opvouwbare baby matras. Je kleed je matras aan met een matrasbeschermer, een laken en een slaapzak of inbakerdoek.

✓ Tip: draai het matras eens in de twee weken om zodat het matrasje langer meegaat. 

Nu je je ledikant compleet hebt moet je alleen nog weten hoe je je ledikant zo lang mogelijk mooi, schoon en veilig voor je kindje onderhoud. De meeste fabrikanten van ledikanten vermelden bij de producten dat je de ledikantjes af moet nemen met een vochtige doek. Je kunt hier een kindveilig schoonmiddel aan toevoegen om het ledikant goed schoon te houden.


Tot slot – onze top 3 ledikanten 

Stond er in dit artikel niet precies waar je naar zocht?  Kijk niet langer verder en misschien staat jouw oplossing wel in dit rijtje!

1

Ledikant 5 in 1 functie –
Langer groeien!


Een ledikant met ombouw en opzet welke je kan gebruiken om je kindje van baby naar peuter te laten groeien.

Je kan makkelijk het ledikantje eraf halen om vervolgens de ombouw als bed te gebruiken.


Ledikant met opzet en compleet bed.

Bekijk het hier op Bol.com!

Let op: Hier zit geen matras bij.
Wij adviseren dit matras.


Matras Ledikant

2

Beddenreus Ledikant
+ Opzet

Het beddenreus ledikantje met extra kastje.

Ideaal en neutraal om je kindje te laten slapen en uitrusten.

Beddenreus ledikant met opzet kopen

Bekijk de Beddenreus ledikant met opzet hier!

Let op: Hier zit geen matras bij.
Wij adviseren dit matras.


Matras Ledikant

3

Maxi-Cosi Co-Sleeper

De Maxi-Cosi Co-Sleeper is het ideaale ledikantje op dit moment.

Je kan de Co-Sleeper makkelijk verplaatsen en met ingebouwde opbergvakken aan de onderkant grijp je nooit mis.

Wil je toch graag je kindje echt bij je in bed hebben kan je de bovenkant eraf halen en de rits openmaken, zo kan je toch samen lekker op bed veilig en wel mocht je toch in slaap vallen.

Genieten!


Co Sleeper kopen

Bekijk de Co-Sleeper op Bol.com!


Veelgestelde vragen

Is het beter om een wieg of een ledikant te kopen?

Of een wieg of ledikant geschikter is, ligt volledig aan wat je voorkeuren zijn. Voornamelijk is het een overweging of je een goedkopere wieg wil, die misschien sneller vervangen zal moeten worden, of meteen een ledikant voor een langere termijn, die de mogelijkheid heeft om mee te groeien met je kind. [Wieg of ledikant]

Hoe groot is een matras voor een ledikant?

Een matras voor een ledikant is doorgaans 120cm bij 60cm. Het is wel handig om na te kijken hoe groot de ledikant is die je hebt of wil hebben, in het geval dat het een afwijkende maat heeft. [Waar moet een ledikant matras aan voldoen?]