Review: Munchkin Shhh – Geluid voor baby’s

De Munchkin Shhh is speciaal ontwikkeld voor pasgeboren baby’s die vooral het geluid missen die zij horen in de moederbuik.

Je zou denken dat een baby daar niks hoort omdat deze heerlijk warm in de buik van de moeder zit genesteld maar niks is minder waar, het is juist een hele luidruchtige plek – precies van wat de Munchkin Shhh nabootst.

Review Munchkin Shhh

Design van de Munchkin Shhh

De Munchkin Shhh is met z’n 8 centimeter breed en 12 cm hoog een vrij klein apparaat, welke zeer elegant is in zijn design. De kleine ei vorm welke is gemaakt uit rubber die zacht is en beschikt over 4 knoppen.

Deze knoppen kunnen gebruikt worden om het geluid en het automatisch uit gaan in te stellen. Met de lichtknop kan je het lampje van de Munchkin Shhh aan en uit zetten.

De close-up van de Munchkin Shhh.
Close-up van de Munchkin Shhh.

Bruikbaarheid van de Munchkin Shhh

Het product is bedoeld voor pasgeboren en jonge kinderen welke behoefte hebben om geluiden te horen zodat deze precies weer het veilige gevoel krijgen die ze in de moederbuik hadden.

Doordat er 2 AA batterijen in gaan kan je de Munchkin overal mee naar toe nemen om je baby tot rust te brengen met het geluid.

Mocht je met de kleine op pad gaan, kun je de Munchkin ook prima meenemen in de auto, onderweg met de buggy of het logeerpartijtje bij opa en oma.


Het geluid van de Munchkin Shhh

Het apparaat maakt 3 verschillende geluiden om de kleintjes tot rust te brengen.

  1. Het white noise geluid
  2. Een hartklop geluid om de hartslag te simuleren
  3. Een sissend geluid om de bloedsomloop na te bootsen

Het licht van de Munchkin Shhh

Het licht van de Munchkin is niet heel erg scherp, welke juist voor en nadelen heeft.

Het voordeel is natuurlijk dat als de baby wakker word niet wordt verblind door het felle licht van een normale lamp.

Het nadeel is dat het moeilijk is om je kindje in de gaten te houden omdat het zo donker is.


Samenvatting

De Munchkin is een veelzijdig apparaat die 3 geluiden nabootst die een pasgeboren baby 9 maanden lang heeft gehoord tijdens het groeien in de buik.

Door het strakke design en het niet zo’n felle licht past hij perfect in je kamer. De draagbaarheid maakt het heel makkelijk om hem onderweg te gebruiken en elke keer als je kind erdoor in slaap valt is het weer een verademing.


Product instructies

Hier vindt u de product instructies voor het gebruiken van de Munckin Shhh, het eerste gedeelte is Duits waar deze overgaat in het Nederlands.

Op dit moment is de Munchkin tijdelijk niet leverbaar.

~ Juni 2020

1

Alternatief
Promind White Noise Apparaat

De Promind White Noise machine is een apparaat die 29 diverse opties aanbied om beter in slaap te vallen waaronder white noise.

Met 7 LED kleuren en de timer kan je rustig in slaap vallen en daarna niet meer gestoord worden.

Plaats een reactie