Seniorenbed kopen

Een goede nachtrust is van levensbelang. Als je goed hebt geslapen dan voel je je energieker. Een goede nachtrust zorgt voor meer rust in je hoofd en lichaam en kan op de lange termijn zorgen voor een betere gezondheid en een langere levensduur. 

Naarmate je ouder wordt is het echter niet meer vanzelfsprekend dat je lekker en rustig kunt doorslapen. Ouderen kampen vaak met klachten als sneller wakker worden, vaker naar het toilet gaan om vervolgens weer lastig in slaap te vallen. 

Voor mensen die kampen met dergelijke problemen is een seniorenbed misschien wel de perfecte oplossing om de nachten minder zwaar te maken. Een seniorenbed is doorgaans hoger dan een normaal bed wat ervoor zorgt dat je makkelijker in en uit bed kunt stappen. 

Senioren bed kopen
  • Een seniorenbed maakt het eenvoudiger om in en uit het bed te stappen
  • Eenvoudig op te maken en je kunt makkelijk onder het bed stofzuigen 
  • Door de instaphoogte kan de thuishulp overal makkelijk bij 
  • Aan te vullen met een bedpapegaai of pakpaal 

Weet je al wat een Seniorenbed is en je wilt vergelijken?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor bed bij jou past!


Een Seniorenbed kopen: waar let je op? 

Bij de aanschaf van een senioren bed is het goed om na te gaan wat jouw specifieke wensen zijn voor het bed. Waar moet een senioren bed aan voldoen, welk materiaal kies je en welk formaat past bij jouw situatie. 


Functionaliteit 

Seniorenbedden worden geleverd in diverse maten, uitvoeringen en designs. De hoofdfunctie van een seniorenbed is het bieden van comfort en verlichting.

Om deze reden zijn seniorenbedden hoger dan een normaal bed. Hierdoor hoef je niet meer te bukken om in of uit te stappen en wordt het opmaken van of schoonmaken onder het bed een stuk eenvoudiger. Je kunt je seniorenbed aanvullen met een bedpapagaai of pakpaal om het in en uitstappen nog makkelijker te maken. 

Om je bed zonder teveel moeite op te maken, te verschonen of onder het bed schoon te maken kun je kiezen voor een bed op wieltjes. De wieltjes maken het eenvoudiger het bed te verplaatsen. Bij een tweepersoons seniorenbed zijn wieltjes onder het bed meestal standaard. Je kunt het tweepersoonsbed dan uit elkaar schuiven om het bed toch eenvoudig op te kunnen maken zonder over het bed heen te hoeven klimmen. 


Senioren bed kopen
Een senioren bed kan je helpen om beter uit bed te komen en het makkelijker op te maken.

Maat 

Een seniorenbed is verkrijgbaar als 1-persoonsbed, 2-persoonsbed of twijfelaar. Afhankelijk van jouw situatie en de ruimte waarin het bed moet worden geplaatst kun je je keuze maken. Als je samen met je partner slaapt dan is een tweepersoonsbed al snel de juiste keuze. Heb je een seniorenbed in de woonkamer nodig, dan kun je kiezen voor een eenpersoonsbed of een twijfelaar.

In alle gevallen hebben de bedden een hoge instap. Hoe hoog is een seniorenbed gemiddeld? De instaphoogte is gemiddeld 60 centimeter.

Ben je op zoek naar een kingsize seniorenbed? Kijk dan eens naar het assortiment van Beterbed. Zij bieden bijvoorbeeld een seniorenbed aan met een afmeting van 180 x 200 cm.


Materiaal 

Seniorenbedden worden doorgaans gemaakt van duurzaam hout, MDF of metaal. Afhankelijk van jouw wensen is het belangrijk om te kiezen voor het juiste matras. De meest voorkomende matrassen die gebruikt worden voor een seniorenbed zijn pocketveer matrassen, koudschuim matrassen of traagschuim matrassen.

Een pocketveer matras bestaat uit bestaat uit apart verpakte veren. Pocketveer matrassen zijn goed ventilerend en kunnen elk lichaamsgewicht dragen door hun hoge veerkracht. Een nadeel aan een pocketveer matras is hygiëne. Door de aparte zones kan stof zich in het matras verzamelen. 

Koudschuim en traagschuim matrassen zijn gemaakt van schuim. Schuim heeft een open celstructuur waardoor schuimmatrassen zeer ventilerend zijn. Omdat er in tegenstelling tot pocketveer matrassen geen compartimenten zijn, voelt een schuimmatras flexibel en elastisch aan over de hele oppervlakte van het matras.

Een nadeel aan een schuimmatras is de prijs. Schuimmatrassen zijn vaak veel duurder dan pocketveer matrassen en de kwaliteit is moeilijk te beoordelen. 


1-persoons senioren bed kopen
Een geavanceerde 1-persoons senioren bed.
Benieuwd naar dit bed?
Klik hier om het bed te bekijken.

Prijs/kwaliteit verhouding 

Wat kost een seniorenbed eigenlijk? Vanaf €200 kun je een basis, eenpersoons seniorenbed kopen. Voor dit bedrag heb je alleen nog geen lattenbodem en matras. Je betaalt in eerste instantie dus enkel voor de ombouw van het seniorenbed.

Een seniorenbed dat compleet wordt geleverd begint bij een bedrag van ongeveer €549. Voor dit bedrag heb je een eenpersoons seniorenbed met lattenbodem en matras. Is je éénpersoons bed aanzienlijk goedkoper dan dit bedrag, dan kun je je afvragen of het bed wel van goede kwaliteit is en dus lang mee zal gaan.

Een 2-persoons seniorenbed begint bij circa €1200. Voor dit bedrag heb je een compleet seniorenbed met lattenbodem en matras. Een seniorenbed in deze prijsklasse is niet verstelbaar.

Als je last hebt van vermoeide benen dan is het de moeite waard om te investeren in een tweepersoons seniorenbed dat verstelbaar is. Door het voeteneinde van je bed 5 centimeter te verhogen verdwijnt vochtophoping in de benen sneller, waardoor je ook sneller kunt ontspannen en in slaap vallen. 

Een kwalitatief tweepersoons, verstelbaar seniorenbed begint bij circa €3000. Voor dit bedrag koop je een seniorenbed met lattenbodem, maar zonder matras. Een seniorenbed wordt zonder hoofdkusssen geleverd. 


Weet je al wat een Seniorenbed is en je wilt vergelijken?

Duik snel naar onderen om te kijken wat voor bed bij jou past!


Een Seniorenbed kopen: waar koop ik mijn seniorenbed? 

Als je een seniorenbed online bestelt dan profiteer je van het gemak van het uitkiezen vanaf je bank en natuurlijk de thuisbezorging van je bed. Een eenpersoons seniorenbed heeft al snel een gemiddeld gewicht van 30 kilo. Een tweepersoonsbed komt dan gemiddeld uit op een gewicht van 60 tot 80 kilo.  

Het seniorenbed moet je zelf in elkaar zetten. Wij raden aan om een bed met twee personen in elkaar te zetten. Het is even een klus maar als het bed eenmaal staat dan kun je nog lang van je seniorenbed genieten. Het in elkaar zetten van een seniorenbed is vaak niet heel lastig. Volg het meegeleverde stappenplan om het bed goed te monteren. 

Afhankelijk van waar je bestelt wordt je seniorenbed binnen enkele dagen tot 2 weken geleverd. Bij Bol.com vind je diverse seniorenbedden die snel leverbaar zijn. Bij de meeste verkopers wordt je tweepersoons seniorenbed gratis thuisbezorgd. 


Seniorenbed kopen


Extra’s voor het Seniorenbed kopen

Je seniorenbed is compleet wanneer je de ombouw, de lattenbodem, een matras en kussens bij elkaar hebt. Je kunt je seniorenbed voor nog meer comfort uitbreiden met een elektrische lattenbodem, een bedpapegaai of pakpaal. Door deze opties toe te voegen aan je seniorenbed word het in en uitstappen nog comfortabeler.

Een elektrische lattenbodem kan tevens zorgen voor een betere bloedcirculatie in vermoeide benen door het voeteneinde te verhogen. Als je last hebt van ademhalingsproblemen of rugklachten dan kun je het hoofdeinde verhogen. Hierdoor valt je lichaam in een natuurlijke lighouding wat zorgt voor een betere nachtrust.

Om je seniorenbed af te stijlen met kwalitatieve extra’s kun je het beste www.zorgthuiswinkel.nl raadplegen. Bij zorgthuiswinkel.nl vind je diverse bedhulpen. Wij laten je zien welke populaire hulpmiddelen je kunt vinden op zorgthuiswinkel.nl.


Bedgalg kopen

Als je moeite hebt met in en uit bed stappen dan kan een bedgalg de uitkomst zijn om eenvoudiger in en uit bed te stappen. 

Zorgthuiswinkel bezorgd de bedgalg gratis thuis en de bedgalg word compleet met handgreep en oprichtriem geleverd. De bedgalg kan een gewicht tot 90 kilo dragen en weegt in totaal 15 kilo.


Hoofdkussen kopen

Een hoofdkussen van Traagschuim kan een goede aanvulling zijn op jouw seniorenbed. Het hoofdkussen bied comfort en verlicht druk op de spieren. Door het traagschuim vormt het kussen zich naar de vorm van het hoofd waardoor de juiste ondersteuning word gegeven. 

Momenteel niet op voorraad. Het is mogelijk dat het product alsnog te bestellen is!
Www.zorgthuiswinkel.nl

Kniekussen kopen

Een kniekussen neemt druk op de knieën en heupen weg waardoor de wervelkolom zijn natuurlijke vorm aanneemt. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen en sneller in slaap valt. Het kussen in voorzien van een band die je om je been kunt binden zodat het kussen goed op zijn plek blijft liggen tijdens het slapen.


Veelgestelde vragen

Moet ik per se een seniorenbed aanschaffen?

Uiteraard is het geen vereiste om een seniorenbed te kopen, maar het kan helpen om aan bepaalde eisen te voldoen die kunnen ontstaan door een oudere leeftijd. Uiteindelijk is het belangrijk om een bed te hebben die comfortabel en makkelijk in gebruik is. Kan dit met een normaal bed? Dan kan je gewoon naar een normaal bed zoeken.

Wat voor matras kan ik het beste kiezen?

Je matraskeuze ligt aan jouw eigen behoeftes. We hebben een aantal eigenschappen op een rijtje gezet in dit artikel, maar we hebben nog veel meer artikelen over verschillende soorten matrassen op de website. [Materiaal]


Plaats een reactie