Slaapmasker

Heel veel mensen slapen in de nacht heel erg slecht, dit kan veel verschillende oorzaken hebben zoals de de lichtvervuiling in de huidige maatschappij.

Er staan continue lantaarnpalen aan, we zijn bezig met onze telefoons en soms is ons gordijn niet de juiste maat waardoor er licht naar binnen valt.

Hier komt een slaapmasker aan te pas, deze bedekt je ogen en zorgt dat je als je geen wekker hebt gezet natuurlijk ontwaakt.

Een slaapmasker heeft verschillende benamingen, zoals nachtmasker, oogmasker of ooglapje. Je plaatst een slaapmasker voor je ogen en daardoor kan je beter slapen. Er zijn ook nog andere voordelen aan een slaapmasker en daarom dat we in dit artikel hier dieper op ingaan.

Slaapmasker

Voordelen van een Slaapmasker

Melatonine

Laten we beginnen met het belangrijkste voordeel en waar nog niet veel mensen van op de hoogte zijn. Melatonine is een slaaphormoon die van essentieel belang is voor onze biologische klok en hierdoor weet je lichaam wanneer het moet slapen en wanneer niet. Melatonine kan je op verschillende manieren produceren, je kan zelfs capsules innemen die Melatonine bevatten. Echter kan je het beste Melatonine op een natuurlijke wijze produceren. In de nacht is het belangrijk dat alles zo duister mogelijk is, een slaapmasker zorgt voor constante duisternis. Op die manier geef je de beste mogelijkheid aan je lichaam voor het aanmaken van Melatonine.

Lichtvervuiling

Mensen in de stad hebben vaak last van lichtvervuiling, hierdoor kan je moeilijker in slaap vallen en dat heeft een slechte nachtrust als gevolg. Een slaapmasker zorgt voor complete duisternis en hierdoor maakt het niet meer uit hoeveel licht er in je kamer aanwezig is.

Slaapmasker tegen lichtvervuiling.

Gebruik

Een slaapmasker kan je overal mee naartoe nemen en je bent er niemand mee tot last. Dat is natuurlijk anders bij verduisterende gordijnen, die kan je niet overal mee naartoe nemen. Daarnaast is niet iedereen daar even blij mee, er zijn namelijk mensen die juist licht willen hebben in hun kamer en dan zit je met een verduisterende gordijn in een lastige dilemma.

Slapeloosheid

Dit hebben we in de voorgaande voordelen al besproken eigenlijk, toch is het belangrijk om hier nog dieper over in te gaan. Er zijn namelijk veel mensen die vandaag de dag medicijnen slikken en zelfs alcohol drinken om in slaap te kunnen vallen. Slaapmaskers kunnen een goede oplossing zijn daarvoor en alleen daarom zou je het uit moeten proberen.


Wat lost een slaapmasker op?

Een slaapmasker lost eigenlijk maar één ding op, licht. Je kan op verschillende manieren last hebben van licht, denk bijvoorbeeld aan een kamerlicht (of zelfs een ganglicht) die noodgedwongen aan moet. Je wordt dan uit je diepe slaap gehaald en dat zal je de volgende dag merken.

Daarnaast vind niet iedereen totale duisternis prettig en dat kan een lastige situatie zijn wanneer je geen slaapmasker hebt. Met een slaapmasker ben je niemand tot last en ben je de enige die in totale duisternis goed zal slapen.


Verschil in slaapmaskers

Er zijn veel verschillende soorten slaapmaskers op de markt en dat kan het moeilijk maken in de keuze hiervan. Vandaar dat we het verschil voor je gaan specificeren:

Kwaliteit

Je hebt slaapmaskers in verschillende soorten kwaliteit, vaak merk je dit al aan de prijs. Een duurdere slaapmasker bied je een betere pasvorm en is zeer comfortabel. Je zal geen last hebben van een druk op je ogen en kan hierdoor sneller in slaap vallen.


Bij sommige modellen is er zelfs een inkeping, hierdoor kan je makkelijk je ogen open en dicht doen. Dit brengt wel allemaal een hogere prijs met zich mee en dat moet je natuurlijk meenemen in jouw beslissing.

Slaapmasker tegen licht

Materiaal

Veel slaapmaskers zijn gemaakt van zijde, zoals je weet is zijde erg zacht en dat is heerlijk om op je gezicht te hebben. Daarnaast zijn er weinig mensen die allergisch zijn voor zijde. Er kunnen ook verschillende materialen gebruikt worden bij de band die je op je achterhoofd plaatst, dit heeft ook met comfort te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bredere band of aan zachte materiaal die om de elastiek heen is gezet.

Maat

Meeste slaapmaskers hebben een elastiek die je flink kan uitrekken, hierdoor kan bijna iedereen het aandoen. Bij kinderen kan het wat lastiger zijn, vandaar dat er ook slaapmaskers zijn die je op maat kan afstellen.

Prijs

De prijs is erg verschillend bij slaapmaskers, dat brengt met zich mee dat ook de kwaliteit zal veranderen. Een simpele slaapmasker kan al een paar euro kosten, dan kan het wel zijn dat tijdens het slapen je masker niet goed gaat zitten.

Wil je daar geen last van hebben? Dan moet je al snel denken aan een slaapmasker van ongeveer 10 euro. Als we richting de betere slaapmaskers gaan waar je bijvoorbeeld een inkeping hebt voor je ogen, dan gaan we al snel naar de 20 euro.

Er zijn ook duurdere varianten, met bijvoorbeeld oordoppen.


Slaapmasker kopen?

Je hebt slaapmaskers met verschillende soorten prints en vormen, je kan dus een slaapmasker helemaal naar je eigen wensen kopen. Vrouwen kiezen vaak voor een kleurige print, mannen daarentegen kiezen vaak voor een zwarte of blauwe slaapmasker.

Wil je een slaapmasker kopen? Ga dan naar (Slaapmasker Kopen), er is een breed assortiment waaruit je een slaapmasker kan kiezen die het beste bij je past. Niet alleen in de prijs, maar ook in de kwaliteit, materiaal en maat.


Plaats een reactie