Flanellen Pyjama

Er is iets buitengewoon luxueus aan het aandoen van een lekker warme en zachte pyjama een uurtje of twee voordat je gaat slapen. Heel wat mensen doen graag van zodra ze thuiskomen hun pyjama aan – vooral wanneer je de hele dag hebt staan zwoegen in uniform of strak in het pak zit.

Na je werk een douche nemen en je pyjama aandoen is dan ook voor velen een comfortabele routine.

Een flanellen pyjama zit na z’n dag hard werden niet alleen bijzonder lekker, je komt er ook lekker tot in rust vanwege de zachte stof en isolerende werking.

Flanellen pyjama

Uit welke soorten stof bestaat een pyjama?

In Nederland en België kan je pyjama’s kopen die bestaan uit heel wat verschillende soorten stof. Net omdat we in Nederland of België met seizoenen zitten doe je in de winter best een warme pyjama aan en in de zomer een koele katoenen pyjama.

Wanneer we kijken naar de soorten stof waaruit een pyjama kan bestaan zien we dat er zowel
natuurlijke stoffen zijn zoals katoen en wol, maar ook synthetische stoffen. Heel wat mensen verkiezen natuurlijke stoffen omdat je huid hier beter door kan ademen.

In de zomer kies je best voor een katoenen pyjama terwijl je in de winter lekker voor een flanellen pyjama kan opteren. Een goede pyjama uitkiezen is erg belangrijk omdat je heel wat tijd gaat doorbrengen in je pyjama. Heel wat mensen voeren bijvoorbeeld huishoudelijke taken uit in hun pyjama, ontbijten in pyjama of liggen op zondag in pyjama voor de buis.


Wat is flanel?

Flanel is een stof die gemaakt is van wol of katoen. In de 16 de eeuw werd flanel voor het eerst geproduceerd in het Engelse Wales. Flanel was erg populair omdat het niet enkel warm was, het zorgde er ook voor dat wol een pak minder jeukte.

Momenteel wordt flanel ook uit katoen gemaakt of uit synthetische stoffen en wordt flanel vooral gebruikt in beddengoed en voor pyjama’s.

Flanel is niet enkel erg warm omdat het isolerend werkt, door het ruwen van de stof wordt het
materiaal erg wollig en voelt het enorm zacht aan.

Heel wat mensen verkiezen een mooie flanellen pyjama tijdens de koude winternachten of om lekker in de bank mee te luieren omdat ze erg comfortabel zitten.


Voordelen en nadelen van flanellen pyjama’s

Maar waarom zou je nou een flanellen pyjama kopen? Wat zijn, met andere woorden de voordelen en nadelen van een flanellen pyjama?


Voordelen van een flanellen pyjama

Zoals hierboven al even kort vernoemd is flanel enorm zacht en zit flanel verschrikkelijk comfortabel. Flanel is letterlijk een stof waarmee je de hele dag lekker lui in de zetel kan lummelen of gezellig mee kan ontbijten op een koude winterochtend. Ook wanneer je ziek bent in de winter kan het erg aangenaam zijn om een flanellen pyjama aan te doen.

Wanneer je ziek bent gaat heel wat stof jou namelijk gaan irriteren waardoor het best is dat je een pyjama uit een zachte stof aandoet – flanel dus.

Een tweede voordeel van flanel is dat deze stof zich aanpast aan jouw lichaamstemperatuur en dat flanel isolerend werkt. Op die manier heb je het direct warm wanneer je een flanellen pyjama aantrekt. Flanel is dus een erg goede keuze voor mensen die het vaak koud hebben.

Ook is flanel erg makkelijk te wassen. Flanellen pyjama’s was je best op 30 tot 40 graden en op een laag toerental. Dit wil zeggen dat jouw wasmachine erg weinig elektriciteit verbruikt om jouw flanellen pyjama te wassen.


Nadelen van een flanellen pyjama

Omdat flanel isolerend werkt is deze stof misschien wel minder geschikt voor mensen die het erg warm hebben. Op die manier raden we dan ook aan om een pyjama uit een andere stof – meestal katoen, te kiezen.


Ben je van plan een flanellen pyjama te kopen?

Blijf dan niet langer zoeken en maak het jezelf comfortabel.

Ben je op zoek naar andere type pyjama’s?

Geen zorgen, wij helpen je op weg.
We hebben de volgende artikelen voor je: